Marianne Boelsmand - maleri & tegning

Om mine billeder.

Mit navn er Marianne Boelsmand, født 1955. Jeg er bosat på Norddjurs, hvor jeg også er født og opvokset og har levet det meste af mit liv.

Jeg er uddannet socialpædagog og har arbejdet i knap 40 år med unge og voksne på døgninstitutioner, i familiepleje og på eget opholdssted.

I forhold til at male er jeg autodidakt, og jeg er startet i en ret sen alder med at male/tegne. Jeg har siden 2010 malet sådan lidt ´on and off´, og jeg udstillede første gang i efteråret 2011. 

Maleprocessen er for mig en konstant udforskning af mit billedsprog, og jeg betragter hvert eneste billede som en øvelse i at mestre den skabende proces. 

Jeg inspireres af alt, jeg ser og sanser, det være sig i naturen, egne og andres fotos, litteratur, kunst, arkitektur, børns leg, alle slags mennesker, og alle de billeder, jeg ser for mit indre blik. 

Jeg maler intuitivt og afsøgende i forhold til udtryk, form, komposition og farver. Jeg leger ofte med proportionerne og blander det abstrakte/frie/fabulerende med det mere naturalistiske. 

I naturen  finder jeg ro, glæde, harmoni og forbundethed, og naturens verden er på den ene eller anden måde altid et element i mine billeder

Jeg arbejder med akryl maleri på lærred, akvarel, tusch og blyant på papir.

Jeg er medlem af Fjends Kunstforening og Ebeltoft Kunstforening.